Annette Timmer

Annette Timmer is de drijvende kracht achter paardeniriscopie in Nederland. Wie is Annette en wat is haar achtergrond?
Maak hier kennis! 

Annette Timmer is een paardenvrouw in hart en nieren. Opgegroeid tussen de paarden, want zowel haar ouders als grootouders waren echte paardenmensen. De opleiding tot instructrice en tot dierenartsassistente waren dan ook een logische keuze en werden met goed gevolg doorlopen. In de periode die volgde heeft Annette met veel dierenartsen en uitdagende paarden mogen werken. Het grootste deel van haar leven heeft ze dan ook beroepsmatig met paarden gewerkt. Op dit moment bezit Annette zelf nog 2 paarden waarvan er eentje actief getraind wordt. Annette gebruikt iriscopie hierbij om te kijken wat de training bij haar eigen paard doet en hem te ondersteunen in zijn gezondheid.

In 2001 heeft Annette haar examen voor humane iriscopie gehaald wat haar een gekwalificeerde iriscopiste (Qualified Iridologist) maakt. Een aantal jaar later volgde ook de opleiding paardeniriscopie (Equine Iridology) bij Ellen Collinson: een autoriteit op het gebied van iriscopie bij paarden. 

 

“Na het volgen van de opleiding paardeniriscopie en het fotograferen en analyseren van vele paardenogen weet ik dat deze methode écht werkt en een verschil kan maken!”

Wil je meer lezen?

NML Health schreef een artikel over Annette Timmer en haar werk. 

Lees het artikel