Iriscopie bij jouw paard

Wil je weten wat de iris van jouw paard je te vertellen heeft? Op deze pagina vind je alle informatie over de mogelijkheden van een iriscopie onderzoek bij je eigen paard. 

Om een goede beoordeling van de iris te kunnen maken is het mogelijk om een consult door Annette Timmer bij jou op stal af te spreken. Tijdens dit consult worden er foto’s gemaakt van de iris van je paard, je paard zal hier weinig van merken. De foto’s worden ingelezen op de laptop zodat Annette je toelichting kan geven op de markeringen die er in het oog te vinden zijn. Paardeniriscopie geeft door middel van een eerste scan een goede blauwdruk van de sterke en zwakke kanten van het paard en eventuele belemmeringen. Een eventueel vervolgadvies of doorverwijzing naar een collega therapeut en/of dierenarts, voedingsadvies kan een volgende stap zijn. De kosten voor een consult bij jou op stal bedragen € 75 per paard en is mogelijk binnen een straal van 60 km rondom Naarden. Woon je verder weg? Vanaf 6 paarden op 1 locatie is het ook mogelijk om een afspraak te maken buiten deze regio. Om de ontwikkelingen van je paard goed te blijven volgen, is het ook mogelijk om een herhaalafspraak te maken. Kom je niet aan 6 paarden, dan is er ook de mogelijkheid om met jouw paard naar Naarden te komen.

Het is ook mogelijk om zelf de foto’s van het oog van je paard aan te leveren bij Annette zodat er een consult vanuit huis gedaan kan worden. Je ontvangt hiervoor dan een richtlijn hoe je de foto’s het beste kunt nemen zodat deze goed uit te lezen zijn. Je maakt vervolgens zelf twee foto’s van de iris van je paard en stuurt deze via mail of whatsapp door. De foto’s kun je eenvoudig met bijvoorbeeld je mobiele telefoon maken, dus je hoeft geen geoefend fotograaf te zijn! Let op: het is alleen mogelijk om de foto’s te beoordelen wanneer er is voldaan aan de fotorichtlijnen zoals je die hebt ontvangen. Een consult op basis van eigen gemaakte foto’s is bijvoorbeeld een mooie aanvulling op een aankoopkeuring. Zo krijg je een idee van de (ziekte)geschiedenis en sterke en zwakkere eigenschappen van het paard dat je overweegt aan te schaffen. De kosten voor een consult met eigen gemaakte foto’s bedragen € 45. Voor € 60 kun je de ontvangen analyse aanvullen met een gesprek via Zoom waarin Annette haar bevindingen toelicht.

TIME-OUT: Het insturen van zelfgemaakte foto’s is tijdelijk niet mogelijk! Het is nog wel mogelijk om een afspraak te maken voor een consult in Naarden of bij jouw op stal.