Opleidingsaanbod

Paardeniriscopie is een waanzinnig interessant onderwerp om je verder in te verdiepen. Is het ook iets voor jou? Op deze pagina vind je de mogelijkheden om zowel on- als offline meer te leren over iriscopie bij het paard.

Online cursus paardeniriscopie

Nieuw! De ideale manier om je thuis, vanachter je eigen computer te verdiepen in de mogelijkheden van iriscopie bij het paard. De cursus is toegankelijk voor iedereen mét of zonder ervaring op het gebied van iriscopie.  Je maakt een start met een stukje anatomie van het paardenlichaam, om vervolgens dieper in te zoomen op het oog zelf. Aan de hand van een speciale iriskaart leer je welke gebieden de iris kenmerkt en hoe je hier informatie uit kunt lezen. Door casussen uit de praktijk zie je hoe de uitkomsten uit het iriscopie onderzoek zich verhouden tot de bevindingen van de eigenaar en/of andere specialisten. Een echte aanrader voor iedere paardenliefhebber!

Opleiding tot paardeniriscopist

Ben jij ook gefascineerd door het paardenoog en wil je écht zelf aan de slag? Dan is de opleiding tot paardeniriscopist echt iets voor jou! In de opleiding leer je hoe je zelf een iriscopie onderzoek kunt doen en wat je kunt afleiden uit de markeringen die in het oog te zien zijn. Je leert hoe je je bevindingen op de juiste wijze kunt formuleren naar de eigenaar en welke adviezen je mee kunt geven. De opleiding gaat van start in november 2022 en bestaat uit 10 lesdagen op locatie in Naarden. De inschrijving is nu geopend. Wil je graag meedoen? Wacht dan niet te lang, want het aantal plaatsen in de opleiding is beperkt.